<< VORIGE

BASISCURSUS OLIEVERF, EDWIN HAGENDOORN


Wat is een betere bron van schilderkunstige kennis dan de oude en moderne meesters?
Het doel van de master class van Edwin Hagendoorn is dan ook het analyseren van deze meesters en het verwerken van de opgedane kennis in schilderijen. In iedere sessie komt een nieuw onderwerp aan bod, waarbij Hagendoorn zelf het voorbeeld geeft door mee te schilderen. Besprekingen vooraf en tijdens de pauzes en na afloop van iedere sessie een evaluatie van de resultaten. Aan bod komen onder meer:
Rembrandt (licht/donker); Velázques (scherpte/diepte); Frans Hals (abstracte details); Manet (helderheid); Corinth (beweging); Freud (verfbehandeling/psychologisering model); Fragonard (maniërisme) en Bonnard (compositie).

onderwerp: oude en moderne meesters
niveau: gevorderd, professioneel
techniek: olieverf op doek
aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 12
data: 8 zondagen van 11.00 - 14.00 uur
start: zondag 22 september
kosten: € 300 (exclusief materiaal)

Klik hier voor de materialenlijst van Edwin Hagendoorn


NAAR BOVEN

OVER EDWIN HAGENDOORN

De eerste acht jaar van het professionele leven werkte Edwin Hagendoorn (1968) als llustrator en striptekenaar voor diverse week- en maandbladen. In 1993 stopte hij daar radicaal mee en legde zich op het Amsterdams Instituut voor Schilderkunst onder leiding van Jurriaan van Hall toe op het schilderen met olieverf. Gewapend met ongelofelijke tekenervaring en een natuurtalent waar het het schilderen betreft, kon Hagendoorn zich schijnbaar moeiteloos ontwikkelen tot één van de beste schilders van de generatie After-Nature schilders na Peter Klashorst, Ernst Voss en Jurriaan Van Hall.
De favoriete onderwerpen van Hagendoorn zijn het naakt, erotiek, stadsgezicht en interieur. Zijn losse toets en heldere wijze van schilderen ontlokte een collega terecht de kwalificatie van poëtische zakelijkheid.
Hagendoorn was in 1998 winnaar van de voorronde van de NPS-Cultuurprijs. Volgend jaar heeft hij zijn eerste grote tentoonstelling in Duitsland bij de Hamburgse Galerie Rose.

NAAR BOVEN

NAAR BOVEN